We hebben u hieronder graag op de hoogte gehouden van de diverse activiteiten en ontwikkelingen in de campagnetijd richting de verkiezingen van 16 maart 2022.

Hoe het verloop na de verkiezingen zal zijn daarvoor verwijzen we u graag naar onze nieuwsblog-pagina. Daar plaatsen we geregeld een update. U kunt zich natuurlijk ook aanmelden voor onze nieuwsbrief om automatisch per mail op de hoogte te zijn wat er politiek zoal speelt. Klik daarvoor hier: “aanmelden nieuwsbrief”.

Definitieve uitslag verkiezingen

De definitieve uitslag is vastgesteld op 21 maart 2022. Via deze link kunt u bij de resultaten van alle partijen. 

Ter informatie. De voorkeurdrempel is 153 stemmen (1/4 van de kiesdeler) om rechtstreeks in de gemeenteraad te kunnen komen (bij genoeg stemmen voor minimaal 1 zetel).

  1. 8 zetels – De Lokale Partij 4159
  2. 3 zetels – CDA 1863
  3. 2 zetels –  DorpsBelangen 1419
  4. 2 zetels – VVD 1183
  5. 2 zetels – PvdA/GL 1192
  6. 1 zetel – D66 986
  7. 1 zetel – Christen Unie 758

Kiezers bedankt!!! De Lokale Partij  verdubbelt: van 4 naar 8 zetels

Wat een gigantische uitslag. De kiezer heeft gesproken. We waren de grootste in 2018 en zijn nu verdubbeld naar 8 zetels. Kiezers bedankt, enorm bedankt voor het vertrouwen wat we met uw stem hebben gekregen. 

Wij hebben met een fijn team de campagne vorm gegeven. Trokken er met de caravan op uit, zochten het gesprek op. Omdat onze dorpen ons lief zijn. 

De tijd van formeren breekt nu aan. Wij gaan ons best voor u doen.

 

 

 

Gemeenteraadsverkiezingen 14, 15 & 16 maart 2022

Wij schreven: U heeft deze keer de keuze uit drie dagen om uw stem uit te brengen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Wij verheugen ons daar al op. Natuurlijk zijn wij weer van de partij. Dit keer met lijstnummer 1. Met uw steun kunnen we weer de grootste worden of zelfs groeien!  Zet uzelf op 1 en kies 14, 15 of 16 maart Lijst 1. Als uw dorp u lief is.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van onze activiteiten richting de verkiezingen. Ons verkiezingsprogramma vindt u hier.

Mocht u liever even telefonisch iets vragen of uitgelegd willen hebben. Neem dan deze dagen even contact op met onze lijsttrekker, Alette Zandbergen, haar nummer is 06-55125260. 

Filmpjes, maar natuurlijk….

 

 

 

 

Interview op GooiTV tussen Alette Zandbergen & Rosalie van Rijn

Waarom kiezen voor De Lokale Partij?

Lees hier wat de mensen uit de dorpen raakt, waarom zij De Lokale Partij steunen, wat hun motiveert om zich in te zetten. Klik op de foto voor de vergrote versie. Lees het verhaal van Gert, Wilma, Jules, Dingeman, Marjan, Barry, Patricia, William, Margriet en Alette.

Steun hun oproep. Als uw dorp u lief is; stem lijst 1

Samen puzzelen we het wel uit

Politiek is niet altijd makkelijk. Ingewikkelde dossiers, tegenstrijdige belangen, verhitte discussies en een breed pallet aan onderwerpen wat voorbij komt. De Lokale Partij zoekt graag de mensen op en neemt graag de tips en inzichten mee in haar afwegingen. Dit doen we al 8 jaar en dat bevalt ons prima. Zoekt u ons 16 maart op in het stemhokje? U vindt ons op lijst 1.

N.B. Als u de hele woordzoeker heeft gemaakt is er een kreet te lezen in de overgebleven letters. Stuur die kreet naar info@delokalepartij.org en maak kans op een lokale appeltaart die wij 16 maart gaan uitreiken. 

Verkiezingsprogramma 2022-2026 

Al 8 jaar betrekt De Lokale Partij u actief en zijn wij transparant in onze handelwijze. Dit Verkiezingprogramma 2022-2026 is dan ook geen verrassing maar een stevige voortzetting van de lijn die wij al 8 jaar inzetten. Dat blijven we doen. Wij bedanken eenieder voor zijn of haar inbreng. Deze keer is het verwoord in 9 thema’s. Veel leesplezier.

 

Sneak preview verkiezingsprogramma

Voor wie niet kan wachten op de officiële bekendmaking van ons verkiezingsprogramma bij deze alvast in 150 woorden wat wij belangrijk vinden.

Luisteren naar inwoners en de financiën op orde brengen. Die bewezen capaciteiten hebben wij in huis. Met die basis kunnen wij uitstekend invulling geven aan welke ambitie dan ook.

Bouwen? Ja, maar niet ten koste van alles. Bouwen met respect voor onze prachtige groen-blauwe-woonomgeving waarbij verkeersafwikkeling vooraf geregeld is.  Met echte participatie in plaats van voor de bühne. Geen torenflats, maar juist behoud van het dorpse karakter met haar beeldbepalend groen en polders. Focus op realistische duurzame ambities.

Verhoog de leefbaarheid en verbeter de verkeersveiligheid door bescherming van het langzame verkeer in de dorpen. Inzet op handhaving, en dan niet alleen ten aanzien van hardrijden. Uitnodigende fiets- en voetpaden juist ook voor de senioren en de vele recreanten.

Omzien naar elkaar is meer dan het uitvoeren van landelijke wetgeving op sociaal gebied. Geef initiatieven uit de samenleving de ruimte, faciliteer ontmoetingsplekken.

Als uw dorp u lief is, lijst 1

Kandidatenlijst 2022 unaniem vastgesteld

Met trots presenteert De Lokale Partij de vastgestelde kandidatenlijst voor de aanstaande Gemeenteraadsverkiezingen in Wijdemeren. Op donderdag 13 januari j.l. heeft de ledenvergadering unaniem ingestemd. Dit keer zijn wij lijstnummer 1 met maar liefst 50 namen en is Alette Zandbergen onze lijsttrekker. Een enorm netwerk staat op.

Lees hier ons persbericht.

 

The making of ….”Project de Tonnen”

We kregen al paar keer de vraag: “Hoe hebben jullie dat nou voor elkaar gekregen met die tonnen in het weiland?” Welnu, zie hier een impressie van de totstandkoming (inclusief geluid)

Nieuwjaarswens 2022

De Lokale Partij wenst u een gezond 2022. Inderdaad we hebben voor u weer nieuwe letters neergezet. In de avond verspringen de kleuren zodat er telkens een nieuw kleurenpallet is te zien. Voor dit resultaat is het volgende recept nodig. Men neme: ca 35 tonnen, liters verf, ca 40 verlengsnoeren, 70 (led)lampen, 70 fittingen, aantal haspels, een paar rollen ducktape, 50 plasticzakken, een hogedrukreiniger, flink aantal poets- en verfuren, kleding die vies mag worden, 35×100 liter water (anders waaien ze weg), een heftruck, landrover, een verreiker, veel tijd, enthousiaste mensen en een warm bad om na het klussen weer op te warmen. Natuurlijk hebben we nog wel iets te wensen in 2022, en daar hebben we u voor nodig;-)

Jaaroverzicht 2021

Ca 109 moties en amendementen doorgespit, diverse krantenberichten en meters aantekeningen er nog eens op nageslagen. Vervolgens een selectie gemaakt en samengesmolten tot ons Jaaroverzicht 2021 – verder lezen? klik hier . Veel leesplezier.

Wilt u nog iets verder terug kijken wat we zoal ondernomen hebben en wat voorbij kwam dan raden we u de volgende nieuwsbrieven uit ons archief aan:

Jaaroverzicht 2020
De staart van 2019
Douze points mei 2019
Jaaroverzicht 2018
Ahri-procedure gestopt (nov ’18)
Opnieuw op positie (mei ’18)

Indien u voortaan ook automatisch onze nieuwsbrief ontvangen klik dan op deze link. Wij informeren u graag.

Achter de schermen

Nog nooit zo blij geweest met een onbeperkt-bellen-abonnement. Vele mooie gesprekken gevoerd met diverse inwoners. Prachtig hoe mensen met ons willen meedenken en steunen. Alle informatie zijn we nu aan het verwerken en hopen u binnenkort daar meer van te laten zien.  

De Lokale Partij Lichtpuntjes

21 december ’21: Wij hebben de tonnen weer gepoetst, voorzien van een nieuw likje verf en de nodige verlichting. Geïnspireerd door het Lichtkunstfestival in Loosdrecht.

 

Markt in Ankeveen

18 december ’21: Caravan aangehaakt en even boodschappen doen in Ankeveen.  Tja je moet toch wat in corona-tijd. Alleen werd even even wat langer dan even. #gezellig. Fijn dat velen je dan toch even aanspreken. Van de nood een deugd maken.

 

Onbemande caravan

25 november ’21 hebben we met een onbemande caravan gestaan op het Lindeplein. Een vreemde gewaarwording. Natuurlijk waren we bereikbaar. Wij zijn niet voor één gat te vangen. Covid maakt creatief. Middels een QR-code op de deur kon men live via een digitale meeting in contact met ons komen. We hopen echt dat we u binnenkort weer live kunnen ontmoeten. Indien u vragen heeft neem contact met ons op.

 

De Lokale Partij gaat weer On Tour

UPDATE: GECANCELLED ivm covid-beperkingen
Donderdag 25 november (tussen 8:30-15:00) HADDEN WE U GRAAG WILLEN ontmoeten op de markt in Loosdrecht. Voedt ons met ideeën en tips voor het verkiezingsprogramma, dit keer graag via mail naar info@delokalepartij.org

Blijf gezond !

 

Share